Hoe moet je gordijnen opmeten?
/
/
Hoe moet je gordijnen opmeten?

Hoe moet je gordijnen opmeten?

Als je op zoek bent naar nieuwe gordijnen, dan is het opmeten van de gordijnen een belangrijke eerste stap. Je wilt namelijk niet dat je gordijnen net te kort zijn en daardoor niet mooi aansluiten bij de wensen van je interieur. Gelukkig is het opmeten van de juiste maat gordijnen helemaal niet zo lastig als het lijkt. Wij helpen je graag om op de juiste wijze jouw gordijnmaat op te meten. 

  1. Het is belangrijk om eerst te beslissen wat voor type gordijnen je wenst. Voordat je begint met meten, is het belangrijk om eerst zeker te zijn van je eigen wensen. Wil je dat de gordijnen de gehele hoogte van je gordijn bedekken of wil je dat ze slechts de helft van de ramen bedekken? 
  2. Nu je jouw wensen duidelijk in je hoofd hebt, gaan we beginnen met meten. We beginnen met het opmeten van de breedte van het raam. Het is belangrijk om de gehele breedte van het raamkozijn op te meten. Je kunt er desgewenst wat centimeters aan toevoegen, zodat de gordijnen niet strak vallen tijdens het dichttrekken. Je wilt namelijk ook geen gordijnen die net dichtgaan en helemaal strakgetrokken staan tijdens het sluiten. Je kunt dus gerust minimaal 30 cm extra berekenen in de breedte. 
  3. Nu je de breedte opgemeten en vastgesteld hebt, gaan we de lengte van het raam opmeten. Dit kan variëren afhankelijk van het gewenste resultaat wat je wenst van de gordijnen. Als je gordijnen wilt die net boven de vloer eindigen, meet dan vanaf het bovenste punt van het raamkozijn tot aan de vloer. Wil je dat de gordijnen op de vloer rusten? Dan is het belangrijk om volledig tot de vloer te meten. 
  4. Het is belangrijk om rekening te houden met de ophangmethode van de gordijnen. Wil jij de gordijnen ophangen met lussen of ringen? Dan is het belangrijk om de totale lengte vanaf de bovenkant van de gordijnroede, tot aan de gewenste lengte te meten. Wil je liever gordijnen met plooien of een andere ophangmethode? Dan is het aan te raden om contact met ons op te nemen. We kunnen je dan de specifieke instructies van de fabrikant doorgeven. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste maat besteld. 
  5. Controleer je metingen altijd dubbel. Een foutje is namelijk snel gemaakt en niets is zo vervelend als een onjuiste maat gordijnen. Controleer je maten dubbel, zodat je verzekerd bent dat de maten kloppend zijn bij jouw wensen. 
  6. Naast de breedte en lengte van het raam zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het opmeten van gordijnen. Wil jij bijvoorbeeld een overlapping van de gordijnstof? Dan is het belangrijk om dit te berekenen tijdens het opmeten. Kies jij voor gordijnen die volledig open kunnen? Dan kan het raadzaam zijn om extra breedte toe te voegen aan je metingen. 

Wanneer jij deze eenvoudige stappen volgt, dan kun jij gemakkelijk en nauwkeurig de juiste gordijnmaat bepalen. Het is wel te adviseren om altijd de instructies van de fabrikant te raadplegen. Bovendien kun je ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ons team van specialisten helpt je graag bij het bepalen van de juiste gordijnmaat. 

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.