Hoe zorg je ervoor dat je gordijnen zo lang mogelijk mooi blijven?
/
/
Hoe zorg je ervoor dat je gordijnen zo lang mogelijk mooi blijven?

Hoe zorg je ervoor dat je gordijnen zo lang mogelijk mooi blijven?

 Wanneer je nieuwe gordijnen hebt gekocht, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Daarom is het belangrijk om je gordijnen goed te verzorgen en ze regelmatig schoon te maken. Wij delen daarom graag met jou een aantal handige tips, zodat jij de levensduur van je gordijnen kunt vergroten. 

  1. Het is belangrijk om regelmatig de stof van je gordijnen te verwijderen. Stof is namelijk één van de grootste vijanden van gordijnen. Het is daarom van groot belang dat je jouw gordijnen regelmatig afstoft. Je kunt hierbij gebruikmaken van een stofzuiger met een zachte borstel of van een speciale stofborstel. Het is belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat en dat je zorgt dat alle plooien en hoeken bereikt worden van de gordijnen. 
  2. Het is bovendien ook belangrijk om je gordijnen regelmatig te wassen. Dit is wel afhankelijk van het materiaal van je gordijn. Het is daarom belangrijk om eerst het was label van de gordijnen door te nemen. Je wilt namelijk niet de gordijnen op een te hoge temperatuur wassen. Niet alle gordijnen mogen in de wasmachine worden gewassen. Bepaalde materialen mogen enkel gereinigd worden door middel van handwas. Mogen de gordijnen wel in de wasmachine? Dan raden we aan om gebruik te maken van een mild wasmiddel. 
  3. Wanneer er een vlek in je gordijn komt, dan is het belangrijk om deze vlek direct te behandelen. Het is hierbij belangrijk om de vlekken te verwijderen met een zachte doek of spons en een mild schoonmaakmiddel. Het is belangrijk dat je niet hard gaat boenen of hard gaat wrijven omdat je dan de stof kan beschadigen. Bovendien is het belangrijk om een reinigingsmiddel te gebruiken op een klein gedeelte van de stof. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat het geen schade veroorzaakt op de stof. 
  4. Bescherm je gordijnen tegen direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. De kleuren kunnen door de zon namelijk vervagen en dit wil je voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om er glasgordijnen voor te hangen, maar je kunt ook kiezen voor een speciale voering dat Uv-straling blokkeert. 
  5. Het spreekt een beetje voor zich, maar het is belangrijk om je gordijnen voorzichtig te openen en te sluiten. Wanneer je ruw omgaat met je gordijnen, dan kun je de stof beschadigen en kunnen de plooien afbreken. Dit is helaas erg moeilijk te herstellen. Ga dus voorzichtig met je gordijnen om, zodat je nog langer kan genieten ervan. 
  6. Controleer je gordijnen regelmatig. Als je schade ziet aan je gordijnen, dan is het belangrijk om kleine defecten direct te repareren om verdere schade te voorkomen. Zie je dat bepaalde delen van de stof versleten zijn of verkleuring vertonen? Dan kun je ervoor kiezen om bepaalde delen van je gordijnen te vervangen of te laten herstellen. 
Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.